Gastronomi Mirası: Kapadokya Yemekleri
Şefler: Cem Aydoğdu & Melih İçigenGastronomi Mirası: Kapadokya Yemekleri kitabının ilk taslakları Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Programı’nın ilk mezunları tarafından hazırlanmıştı. Amaç Kapadokya’nın zengin mutfak kültürü ile bu kültürü temsil eden gastronomi ürünlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktı. Kitapta yer alan yemek reçeteleri için birçok yazılı ve sözlü kaynağın yanında, Marcus Gavius Apicius: De Re Coquinaria başlıklı eski bir Roma risalesinden de faydalanıldı. Yıllar içinde olgunlaşan tarifler şeflerimiz tarafından sayısız denemelerle tecrübe edildi. Kapadokya’ya uygun sofra düzeni ve yemek görselleri ise okuyucuya daha iyi bir fikir vermek için özenle tasarlandı.Kapadokya gastronomi mirasını kayıt altına alan bu kitap bölgedeki yüksek kaliteli işletmelerin menülerini oluşturacak ve gastronomi turizminde yeni bir sayfa açacak nitelikte bir çalışma olarak okuyucuları ile buluşuyor. Kapadokya Üniversitesi’nin dünya çapında tanınan şefleri ve akademisyenleri bu çalışmada yer alan tarifleri kullanmak isteyen herkese destek vermekten onur duyacaklardır.
Devamını Oku