Romatizma, sıklıkla kas iskelet sistemini etkileyen ancak iç organları da etkileyebilen ve kişinin hareket kabiliyetini kısıtlayabilen, işini ve sosyal yaşamını etkileyen ve çoğu defa süreğen olan bir grup hastalıktan oluşmaktadır.
Bu hastalıkların tanısı ve tedavisi bazen meşakkatli olabilen bir süreç gerektirebilir. Hastalar bu hastalıklara yakalandıklarını ilk duyduklarında telaşlanır ve çok sayıda soru ile hekimin karşısına gelir. Bu hastalığa neden yakalandım?
Bu hastalık geçecek mi? Nasıl tedavi olacağım? Bu ilaçları hep alacak mıyım?
Ve daha birçok soruya yanıt aramaya çalışırlar. Ancak günümüzün sağlık koşullarında Kamu Hastanesi hatta özel sektörde hastalarımızın aklındaki tüm sorularına cevap verebilmek için yeterli zamanı her daim bulamayabiliyoruz ve hastalarımız sosyal medyadan ya da etrafından duydukları ve önemli bir kısmı doğru olmayan bilgiler ile hareket edebilmekteler.
Bu kitap, hastalarımızın sıklıkla sordukları sorulardan yola çıkılarak yazılmış ve gerek ilk tanı konduğunda gerekse de ileri dönemlerde karşılaşacakları bazı sorular ve sorunlara doğru çözümler ve yanıtlar oluşturmak hedefi ile yazılmıştır.
Kitabın romatizma ile yaşamak zorunda kalan hastalarımıza yararlı olmasını umar ve sağlıklı günler dilerim.