2000 Kuşağının önemli şairlerinden Mustafa Nurullah Celep'in üçüncü şiir kitabı '7 Epik Figür & Nabız Vuruşları'nda, epik karakterin duyuş biçimi ve içerik unsurları olarak, yoksulluk, aşk, hayat mücadelesi, baba, çocuk, anne, kapitalizm ve sekülerleşme eleştirisi ve kahraman izlekleri üzerinden bir modern destan örneği sergileniyor. Şairin dünyayı ve hayatı algılayış biçimi bakımından lirik ögeler de taşıyan bu şiirlerin en belirgin özelliği, bireysel düzlemde tüm benliği ile yaşanılan bir dönemin çetin, derin kırılmalarla dolu sürdürülen mücadelesinden gerçeklikler sunmasıdır.
Şair ve kelimenin bütüncül anlamıyla çalışkan ve titiz bir "eleştiri neferi" olan Celep'in bu eseri, bir önceki kuşağın 'Neo-Epik/Popülist Şiiri'nden ve 'Sağlam Şiir' anlayışlarından belirgin etkiler taşımasıyla birlikte, var olan imkânlarıyla bu şiir görüşlerini de eser temelli en uç noktalara dek taşıyan vasıfları muvacehesinde cesaretli bir girişim olarak değerlendirilebilir.
Şair-Eleştirmen Mustafa Nurullah Celep, yoğun uğraşlar neticesinde şekillenen imgeci-realist şiir dönemlerinden sonra ortaya çıkardığı bu üçüncü şiir kitabıyla bir dönemini daha kapatıyor, diyebiliriz.