İnsanoğlu dertli doğmuştur, der atalar. Öykü denen anlatının, ilk zamanlarına baktığımızda, bu duygular sarar bizi. Açık - seçik her çeşidinden dram yaşamıştır insanoğlu. Elbet bunun yanına güldürüyü de eklemiştir. Hepsi insana özgü.
7 numaralı koltukla ana yolculuğu, zamanımızda az rastlanır bir konuya değiniyor. Kitapta beş öykü bulunuyor, her bir öykü diğerinden ayrılır bir yan taşıyor.
Bu öykülerin anlatıcısı çıraklıktan yetişmedir; ünlenmeyi reddeden bir tutum alır. Abartısız yazmak tutkusunu emeğiyle sağlamıştır. Edebiyata yönelişi 1960'lı yıllara dayanır; ilk çalışması Delioğlan komedisini 70'li yıllarda bir amatör tiyatro olan; Ankara Üniversitesi Tiyatro Birliği sahneledi. İlk öyküleri ise, yine o dönemde Ankara'nın Rüzgarlı Sokak matbuatında yayımlandı, (Radyo Televizyon Dergisi, Başkent Dergisi, Olaylara Ayna, Savaş Gazetesi vb.) İlk çalışmalarında 'Aziz Aydın' imzasını kullandı. Süreç içinde yine farklı imzalarla Yaba Dergisi'nde ve farklı yayın organlarında yazdı. Yakın zamanda çıkan bazı kitapları "Afişte Ölen Adam, Güneşli Bayır, Kör Pencere, Islak Kaldırımlar, Bir Taşralı Gencin Günlüğü, Gece, Yiğikili Zülküf, İki Yaşlı Küçükhanımın Curcunası, Günlerin İzi"
'7 Numaralı Koltukla Ana Yolculuğu'nu kolay kolay unutmayacaksınız.