Öğretmen olmak hayaliyle üniversitelerin matematik bölümüne gelen öğrenciler en az dört yıl bu bölümlerde okuyor. Meslek hayatlarında işlerine yarayacak yeterli geometri dersleri almadıkları için yetersiz bir geometri bilgisiyle göreve başlıyorlar. Bunun sonucu olarak sınıfta birçok sıkıntılar çekiyorlar. Öğrencilerine yeterince yararlı olamadığını düşünerek ümitsizliğe düşüyor ve ilk yıllarda mesleğinden soğuyorlar. Matematiğin görünen yüzü olarak tabir edilen geometri derslerinde diğer derslerden farklı olarak söylediklerimizi somutlaştırarak anlatma zorunluluğu vardır.
Bu kitap, öğretimin her basamağında yer alan Öklid Geometrisi konularının kısaca DGY olarak isimlendirilen dinamik geometri yazılımları ile söylediklerimizi somutlaştırmak için çizilen şekilleri bilgisayar ortamında nasıl çizileceğini ele alan bir çalışmadır. Konfüçyüs'ün "Duyarsam bilirim, görürsem hatırlarım, yaparsam anlarım." anlayışıyla öğretimde daha anlamlı ve kalıcı bir öğretim sağlanması adına yapılan bir çalışmadır.
Kitapta dinamik yazılımlarla en basit üçgen çiziminden ortik üçgen ve Napolyon üçgenlerine, çemberden özel çemberlere ve Soddy çemberlerine, koniklerden Cassini eğrileri ve inversiyon eğrilerine kadar her seviyede uygulamalara yer verilmiştir. Bu yönüyle kitap; ilköğretimden lisansüstüne kadar her düzeye ve mühendislik, matematik ve fen bilimleri gibi her alana hitap edecek şekilde hazırlanmıştır.
Kitabın kullanan herkese yararlı olması dileğiyle…