Aldığımız birçok eğitim ve tercih ettiğimiz çalışma/uzmanlık alanı bakımından aile ile çalışmayı ve bu alanda uzmanlığını geliştirmeyi hedef edinmiş ve bu hedef çerçevesinde bu kitabı alana kazandırmak için çeşitli sorumluluklar üstlenmiş iki editör olarak elinizdeki bu kitap birtakım zorluklardan geçerek yayına hazırlanmıştır. Özellikle deprem bölgesinde yaşayan ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremini deneyimleyen iki editör ve bölüm yazarları için süreç hiç de kolay olmamıştır. Bununla beraber yaşadığımız süreci zamanla hep birlikte atlatarak bu kitabı sosyal hizmet alanına sunmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.
Bu kitabın en önemli özelliği sosyal hizmet perspektifinde aileye odaklanması ve Türkiye'de doğrudan "Ailelerle Sosyal Hizmet" konulu alanında yayınlanmış ilk kitap olmasıdır. Bu yönden de sosyal hizmet akademisine alandaki boşluğu dolduracak ilk kitabı sunmuş olmanın büyük bir sevincini ayrıca yaşıyoruz.
Bu kitapla birlikte farklı aile yapılarını, dinamiklerini ve ailelere yönelik farklı sosyal hizmet uygulamalarını görerek literatürdeki boşluğun tamamlanması amaçlanmıştır. Farklı aile yapılarını tanımak, ailelerle çalışırken elimizi güçlendiren bir unsur haline gelecektir. Bu bakımdan kitabın ülkemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar ve ailelerle sosyal hizmet uygulamaları açısından önemli bir eksikliği gidereceğini umuyoruz. Hiç kuşkusuz, aile olmadan toplumun yapısını bilmek, ailedeki değişimi anlamadan sosyal hizmet müdahalesini gerçekleştirmek pek mümkün olmayacaktır.