Antep'in Direnişi adlı çalışmada, Genelkurmay Başkanlığı Ordu Film Merkezi'nin 1935'te çektiği Antep Savunması filmi ele alınmıştır. Antep Savunması filmi ve filmde geçen sahnelerden hareketle, Antep savunmasının bazı detayları ilgili yazılarla desteklenmiş, Antep savunmasında şehit olan kadınların anısına Boyacı Camii yanında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kadın Şehitler Anıtı da çalışmaya dâhil edilmiştir.
Genelkurmay Başkanlığı tarafınca yapılan filmde, savunma esnasında Anteplilerin vatanlarını nasıl koruduklarını, açlığa ve çaresizliğe rağmen, zor şartlar altında işgalci güçlere karşı nasıl kahramanlık gösterdiklerini bütün çıplaklığı ile gözler önüne serilmektedir.
Bu çalışmada ise Genelkurmay Başkanlığının çektiği filmden alınan kareler ilgili yazılarla desteklenmiş, Antep savunmasında şehit olan kadınların anısına yapılan Kadın Şehitler Anıtı, şehit ve gazilerin torunlarından alına röportajlar ile harmanlanarak oluşturulan belgesel ile bu belge ve bilgilerden oluşan kitap şeklinde bir ikili oluşturulmuş.
Antep savunması işgalci güçler ile milli iradenin çetin çarpışmasıdır ve Gaziantep tarihi için çok önemli bir değere sahiptir. Bu değerin bilinciyle Antep Savunması kitap+belgesel formatı ile ölümsüzlük kazandırılmaya çalışılmıştır.