Bu kitap, bağırsak mikrobiyomunun/mikroflorasının beslenme, metabolizma, hastalık önleme ve çiftlik hayvanlarının sağlığı ve gıda değeri ile insan gastrointestinal sağlığı ve bağışıklığı dahil olmak üzere sağlık konularındaki rolünün kapsamlı bir incelemesini sağlar. Yerli mikrobiyotalar, özellikle bağırsak mikroflorası/mikrobiyomu, modern insan ve hayvan sağlığı kavramının temel bir bileşenidir. Konağın ve çevrenin diyeti ve yaşam tarzının bağırsak mikroflorası üzerinde doğrudan etkisi vardır ve sağlık ve hastalıklarla ilişkili bağırsak mikrobiyal kolonizasyon kalıpları belgelenmiştir.
Katkıda bulunan yazarlar, bağırsak mikrobiyomunun çiftlik hayvanı sağlığı üzerindeki etkisini ele alıyor ve obezite, kanser ve kalp hastalıkları gibi endemik ve ortaya çıkan hastalıklar dahil olmak üzere insan hastalıklarını önlemek için insan bağırsak mikrobiyomunu daha iyi hayvansal ürünlerle modüle etme olasılığını araştırıyor. Diyetin doğal yiyecek ve içecek bileşenleri ile dengelenmesine dikkat edilerek diyet planı ve kontrol yöntemleri incelenir. Ek olarak, çiftlik hayvanlarında enterik mikrobiyal kolonizasyon ve enfeksiyonlarda bağırsak mikrobiyotasının rolü de tartışılmaktadır.
Cilt ayrıca, mikrobiyomu biyoaktif gıdalar ve uygun alım biçimleri dahil olmak üzere daha iyi gıdalarla modüle ederek insan sağlığını iyileştirme olasılığını araştırıyor. Bölümler boyunca yazarlar, en son araştırma ve teknolojinin yanı sıra organik gıda güvenliği ve üretimi gibi ortaya çıkan sorunlarla ilgili daha iyi uygulamalar için gelecekteki yönergeleri inceler.