En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğu bilincinde olan yazar, belki Edebi-yat ile ilgili bir yüksekokul okuyamadı ama her zaman edebiyatla ilgili konulara ilgi duydu. Duygusal ve mütevazı bir yapıya sahip, kavgadan gürültüden uzak, sade bir yaşamı olan yazarın, köyünde ve sosyal çevresindeki bütün insanlarla dostane bir ilişkisi vardır.
Edebiyat sanatıyla ilgilenmek için müsait zamanları vardı. Şiir, manzume türü (şiir-sel) ve kısa hikâyeler yazmaya başladı. Bağkonak ve çevre köylerin geçmiş dö-nemlerinde yaşam biçimleri, gelenek göre-nekleri, iz bırakanlar ve bugünkü durumları arasında kıyaslama yaparak okuyuculara aktarmak istedi. Yazmanın ne kadar keyifli bir uğraş olduğunu bizzat yaşayarak tatmış oldu.
Muzaffer Can'ın ilk kitabı "Gitsem Şimdi Köyüme" idi. İkinci kitabı da aynı güzellikte ve bir belgesel tadında olan "Hasret Mutla-ka Bir Gün Bitecek" ismiyle yayınlandı. Üçüncü kitabı da yine köyü ve yaşadığı yer-leri geçmiş ve bugünle harmanlayarak hikâyelendirdiği "Bağkonak Köyünde Ba-demlikte Vurdular Bir Şahini" kitabıdır.
Umulur ki folklorik özellikler taşıyan yaz-dıkları bugün ve yarınlarda okuyanları mut-lu eder.