Türk kahvesini diğer kahvelerden ayıran önemli bir özelliği var: Fal. Bu gelenek yaşadığımız toprakların insanlarınıbirleştiren özelliklerinden biri aynı zamanda.Üstelik tüm dünya tarafından kabul edilen bir gelenek.İspatı ise UNESCO'nun Türk kahvesi kültürü ve geleneğini "UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel MirasınınTemsili Listesi"ne alması.
Bu kitapta bir ailenin yüzyıllar süren Türk kahvesive fal macerasını okuyacaksınız. En lezzetli kahve içinkavurmasından öğütmesine saklamasından pişirmesinehatta sunumuna kadar tüm detayları öğrenecek, bu coğrafyanın kahvelerini tanıyacak ve bir kahvenin doğru miktardatüketildiğinde insan bedenine ne kadar yararlıolabileceğini öğreneceksiniz.
Bu kitapla birlikte 100 kahve falı örneğine de sahipolacaksınız. Eğer o gün yanınızda falınıza bakacak kimseyoksa ya da arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde "Falımıza keşke Binnaz Abla baksa" diyorsanız bu fallarıkullanabilirsiniz. Kahvenizi kapatırken,"Kahve pir, kalbime gir, kalbimdekini bil" deyip bir sayfa açınve unutmayın, gönlünde güzel niyetler yatan kişiye,güzel yollar açılır.