Bir makine mühendisi yanlış bir alet yapabilir, bir bilgisayar mühendisi yanlış bir veri girebilir, bir yazılımcı yanlış bir kod yazabilir, bir cerrah hastasına hatalı bir müdahalede bulunabilir, bir pilot yanlış karar verebilir ve çoğu zaman bu hataların geri dönüşü vardır veya yapılan hatalar şahıslar nezdinde olduğu için bunlardan ders alınıp geniş kitleler üzerinde bir daha tekrarlanmaması sağlanabilir ancak bir gıda mühendisi veya bir gıda firması sahibi gıda üretiminde hata yaparsa bunun geri dönüşü çok daha ciddi sonuçlar doğurur.
Gıda sektöründe yapılan hataların etkisi hemen fark edilmediği için bazen koskoca bir nesil bu yanlış uygulamak yüzünden zarar görür. Tıpkı 1950 lerde Amerika tarafından Türkiye de dağıtılan süt tozları gibi. Ya da 2000 lere kadar toz şeker tüketiminin teşvik edildiği zamanlar gibi.