Biyomimikri, doğadaki iyi fikirleri –örümcek ipini, çayır çimenini, deniz kabuklarını ve beyin hücrelerini– inceleyen ve bunları insan kullanımına uyarlayan devrim niteliğinde yeni bir bilimdir.
Biyomimikri Enstitüsü kurucusu, bilim yazarı ve eğitimcisi Janine Benyus bizi insan yaşamını sürdürmeyle ilgili sorunlara yaratıcı çözümler bulan başına buyruk araştırmacılarla laboratuvarlara ve sahaya götürüyor. Bunlar arasında bilgisayarlarda kullanılabilecek sinyal taşıma güçlerini ortaya çıkarmak için variller dolusu proteini karıştırmak, örümceğin çelikten beş kat daha güçlü suya dayanıklı ipleri nasıl yaptığını incelemek, elektronların yaprak hücresindeki güneş ışığını nasıl saniyenin trilyonda birinde yakıta çevirdiğini araştırmak, hayvanların neler yediğini gözlemleyerek mucizevi ilaçlar keşfetmek ve daha birçokları var.
Biyomimikrinin ürünleri hepimizin kullanabileceği ilaçlar, "akıllı" bilgisayarlar, çok güçlü malzemeler, kârlı ve doğa dostu iş yapabilmektir. Benyus bu eserinde, aradığımız cevapların doğada olduğunu çok veciz bir şekilde gösteriyor.