Modern hayatın getirdiği tempolu yaşamın içinde, düzenli bir aile hayatı olmayan, ebeveynleri arasındaki çatışmanın ortasında kalan, en çok ihtiyacı olduğu yaşta anne sevgisi ve ilgisinden mahrum olan ve bu yüzden ergenliğe geçiş döneminde kişilik bozukluğu yaşayan binlerce gençten sadece birisi.
Kişilik bozukluğu olarak bilinen "Borderline" hastalığına yakalanan Rachel, ilk başlarda hastalığını kabul etmediği için birçok sorunla karşı karşıya kalır. İyiyi kötüyü birbirinden ayırt edebilecek sağlıklı karar verme mekanizmasından mahrum olduğundan, yanlış insanlarda mutluluğu ve huzuru aramakta, ama bulamamaktadır. Yalnız kalma korkusuyla hareket ettiğinden sevdiklerine aşırı bağlanmış, olası bir ayrılma veya kaybetme olayında dahi, kıskançlık, yeme düzensizliği, alkol, uyuşturucu, kendine zarar verme, intihara teşebbüs gibi aşırı tepkiler verir. Tedavisini yarım bıraktığı içinde gençlik yıllarının en güzel dönemlerini bunalımla geçirir.
Amerika gençliğinin önemli bir kısmında gözlemlenen "Borderline" hastalığının, ülkemiz gençliği arasında da hızla yayıldığı görülmektedir. Rachel'in, günlük hayatımızda milyonlarca insan içerisinde kaybolmuş binlerce kopyası bulunmaktadır. Amacımız, bu kitap aracılığıyla Rachel'lerin çoğalmasını önlemek ve kaybolmuş Rachel'leri bulup onlara destek vererek, sağlıklı bir birey olarak hayata tutunmalarına yardımcı olmaktır.