"Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur.
"Çağımızın hastalıklarından olan obezite ve diğer hastalıklar için egzersiz reçeteleri yazması için kas-yağ oranı, Açlık-Tokluk Glikoz, vücut kitle endeksi gibi testlerle birlikte "Omurganın Kaldırma Kapasitesi" belirlenmelidir. Omurga kaldırma kapasitesi de, tükürükten örnek alınarak DNA'dan kişinin vücut yapısı belirlenip, ona uygun spor/sağlık/diyet programı yapılacaktır.
"Fiziksel aktivite, her yaşta sağlığa yararlıdır. Düzenli fiziksel aktivite, çocukların ve gençlerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde, istenmeyen kötü alışkanlıklardan kurtulmada, sosyalleşmede, yetişkinlerin çeşitli kronik hastalıklardan korunmasında veya bu hastalıkların tedavisinde veya tedavinin desteklenmesinde, yaşlıların aktif bir yaşlılık dönemi geçirmelerinin sağlanmasında, bir başka deyişle tüm hayat boyunca yaşam kalitesinin artırılmasında önemli farklar yaratabilmektedir."
Kitap tüm bunları bilimsel verilerle ele alarak insanlarımıza bir yaşam klavuzu sunmaktadır.