Çayın kökeni, üretimi, demlenişi ve dünyada çay kültürü...
Çin, Hindistan, Japonya, Moğolistan, Tibet… Çay pek çok ülkede coğrafya,alışkanlıklar ve geleneklerle şekillenerek o ülke kültürüne derin izler bırakıpvazgeçilmez bir yer edinmiştir. Türkiye'de çayın geçmişi yüzyıllar ötesinedayanmasa da Cumhuriyet'in ardından iyiden iyiye hayatımıza girmiş, çokkısa süre içinde de kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olmuştur.
Üretim şekli, tarladan fincana kadar geçen süreç, dünyadaki farklı çayalışkanlıkları ve kültürleri, en nadide çaylar, iyi çay demlemenin incelikleri,bir uzman gibi çay tadımı yapmanın sırları ve çaya dair merak edilen herşeyi bu kitapta bulacaksınız.