Siz bakmayın o dondurma reklamlarındaki şehvet sosluifadelere. Gerçek tutkunun adı çekirdektir! Ege'de çiğdem dedense, onun umum adıdır çekirdek. Şöyle bol tuzluysa, hele birde taze ise, takribi yarım kilo yemeden kalkılmaz başından.Çekirdek yemeye parmaklardan başlanılır. Çünkü işaretparmağı ile başparmağın arasına alıp arka tarafından nazikçesıkıştırabilmek tam bir hüner gerektirir. Ayrıca hazzın doruknoktaya çıkabilmesi için bu işlemi saniyenin altında bir hızlagerçekleştirilmesi önemlidir. Bu işte ustalaştıktan sonra gözlereihtiyaç kalmaz, eller kas hafızasıyla çalışır ve her bir çekirdektanesini el yordamıyla havada savurmaya başlarsınız.Çekirdek sohbettir, muhabbettir, sıcaklıktır, dostluktur.Kendisini tüketenleri bir arada tutan, onları aynı ülkü etrafındatoplayan bir totem gibidir adeta.Bu kitabı okurken hayatınızda sıkça yaptığınız, inandığınız yada düşündüğünüz pek çok konuya farklı açılardan bakmanınhissiyatını yaşayacaksınız. Kitapta; "Çekirdek Yeme Kılavuzu"gibi 23 farklı başlık bulunmakta ve her başlıkta sizi şaşırtacak,yeni şeyler öğrenebileceğiniz tespitler göreceksiniz.