Küba devriminin zaferinin üzerinden altmış ve Che'nin ölümünün ardından elli seneyi aşkın bir süre geçmesine karşın, Che Guevara'ya karşı hâlâ büyük bir hayranlık besleniyor ve bu da onun kişiliğinin, yeteneklerinin yarattığı büyünün devam ettiğini kanıtlıyor.
Onun sosyalizme pek bilinmeyen ve en büyük katkılarından biri de ekonomi alanında olmuştur. Che Guevara ve Devrimin Ekonomisi işte bu büyük devrimcinin, politik ve askeri konularda olduğu kadar, ekonomi alanında da yetkinliğini bize göstermektedir.
Che Guevara, sosyalizm tarihinde tek ve benzersiz bir ekonomi yönetim biçimi olan Bütçesel Finansman Sistemi'ni yaratmış, yeni üretkenlik ve yöneticilik teknikleri getirmişti. Bu uygulamaları, onun Marksist analizleriyle uyumluydu ve eğitimi, meslek eğitimini geliştirmeyi, bilim ve teknoloji enstitüleri kurmayı, yönetimsel bir araç olarak yararlandığı psikolojiyi kurumsallaştırırken bir yandan da toplumsal bilinci yükseltme siyasetini kapsıyordu.
Devrimden sonra Küba ekonomisini yeni baştan inşa etme çabalarını aydınlatmak için eserini arşiv araştırmalarına ve Che'nin çağdaşı ve beraber çalıştığı kişilerle yapılan röportajlara dayandıran Helen Yaffe, Che'nin sanayi örgütlenmesine, ekonomi yönetimine katkılarını, sosyalist politik ekonomi tartışmalarını inceleyerek 1959-1965 yılları arasında, onun Ulusal Banka müdürü, Sanayileşme Şubesi başkanı ve Sanayi Bakanı olarak çalışmalarının tarihçesini gözler önüne seriyor.