Akşam, ateş çemberinin etrafında yarenlik almış başını giderken, yöresel kıyafetli kızlar, erkekler kırıntı ikram etse, turistlerin memnuniyeti tavan yapar. Kırıntı, kurutulmuş meyveler, çerezdir yani. Sabah kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, atıştırmalıklar derken yarenlik saati gelir çatar.
Bu kitapta "Dağların Efendisi Çoban Kırsal Turizmde" adlı kitapta dile getirdiğim proje niteliğindeki çalışmaya destek olacak şekilde çobanların, göçerlerin yaylada, dağlarda yaptıkları yemeklerden örnekler verilmiştir. Bilinen yemek kitaplarıyla ilgisi yoktur; amaç, kırsal turizme yönelmeye davet, hayvancılığa destek olurken, çobanla el ele vererek turizme açılan yeni bir kapı sunmaktır.
Seher Keçe Türker