Landreth ve Bratton'ın kanıta dayalı 10 oturumlu Filial Terapi Modeli ile tasarlanan bu kitap, Çocuk-Ebeveyn İlişkileri Terapisi (ÇEİT) ve Filial Terapi alanında uzmanlaşmak ve pratik becerilerini geliştirmek isteyen terapistler için özel olarak hazırlanmış bir kaynaktır.
Yazarlar ÇEİT'i biçimlendiren gelişimsel ve kültürel etkenler, kişiler arası nörobiyoloji ve ilişkilerin önemi gibi temel konulara ayrıntılı biçimde odaklanarak ve eğitim materyallerinin etkili kullanımı için yönergeler sunarak her seviyeden terapiste rehberlik etmeyi ve terapistlerin anlayış ve müdahale becerisini geliştirmeyi amaçlamaktadırlar.
Kılavuz, 3-10 yaş grubundaki çocuklarla çalışan terapistler için Terapist Protokolü ve Ebeveyn Not Defteri olarak iki ana bölümden oluşuyor. Bunun yanında Küçük Çocuklar İçin Uyarlanmış ÇEİT Protokolü, Ergenlik Öncesi İçin Uyarlanmış ÇEİT Protokolü, Evlat Edinen Aileler İçin Uyarlanmış ÇEİT Protokolü, Öğretmen-Öğrenci İçin Uyarlanmış Protokol olmak üzere farklı içeriklere de yer veriyor. Kılavuz, ÇEİT Eğitim Kaynakları bölümü ve internet sitesine yönlendiren bir dizinle birlikte Terapist Protokolü, oturumlar için uygulama planları ve örnek cevaplar da dâhil tüm materyalleri içermektedir.
Çocuk-Ebeveyn İlişkileri Terapisi (ÇEİT) Uygulama Kılavuzu, esnek ve kanıta dayalı yaklaşımı sayesinde, bu alanda uzmanlaşma ve her aileye özel ve etkili bir terapi deneyimi sunma çabasındaki terapistlere rehberlik edecek, çocukların ve ailelerin sağlıklı bir şekilde bir araya gelmelerine ve bağlarını güçlendirmelerine yardımcı olacak önemli bir kaynak.