Neden bazı kitaplar çok satıp best-seller listelerinde yer alırken; konusu aynı, yayınlandığı dönem aynı olduğu hâlde bazıları raflarda çürüyor?
Çok sayıda kitap çevriliyor, tanıtımı yapılıyor ancak bunların çok azı herkesin konuştuğu bir kitap hâline gelerek "best-seller" sıfatını alıyor.
Bir kitap nasıl oluyor da farklı kültürlerde aynı ilgiyi görüyor, satış rekorları kırıyor?
Peki best-seller mekanizması nasıl işliyor?
Bu kitap, bir best-seller (çok satan) olma iddiasında değildir! Bilakis yayıncılık dünyasında "edebî/sanatsal" kaygılar karşısında günden güne güç kazanan "ticari" kaygıların rolünü ortaya koyma iddiasındadır.
Kapsamlı bir araştırmanın ürünü olan bu çalışmada, Türkiye'deki okurla uluslararası okurun kitap satın alma davranışları karşılaştırıldı.
Best-seller mekanizması; yazar, yapıt, okur ve pazarlama stratejileri açısından bir bütün olarak uluslararası düzeyde sorgulanarak okur seçiminin kimler tarafından hangi yöntem ve taktiklerle yönlendirildiği sorusuna "sahada" cevap arandı.
Sevgili Okur; olan bitenin farkına varıp kendi iradenle kitap tercihini yaparken sana yol gösterici olacak "bilimsel" bilgi, bu kitapta seni bekliyor.