Çoksesli Batı Müziğinde Yazım ve Analiz serisi, çoksesli batı müziği eğitiminde gerek ders kitabı olarak gerekse bireysel çalışmalarda kullanılmak üzere hazırlanmış, her biri farklı bir konuya odaklanan kitaplardan oluşmaktadır. Kitaplar de- taylı konu anlatımları ve zengin egzersiz bölümleri ile başlı başına bir ders mater- yali oluşturmaktadır.
Serinin kitapları repertuarla iç içe geçmiş bir öğrenim süreci sunmakta, repertuardan alınmış farklı dönem, stil ve bestecilere ait pasajlar konu anlatımları ve analiz çalışmalarının yanı sıra yazım çalışmalarında da kullanılmaktadır. Ayrıca doğru bir iletişimin temeli olan terminolojiye büyük bir önem atfedilmiş, kullanılan terminolojik ifadelerin İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca karşılıklarının yanı sıra Türkçedeki farklı kullanımları da belirtilmiştir. Bunun yanı sıra ülkemizde ve dünyada öne çıkan farklı yaklaşımlar da yeri geldikçe belirtilmiş ve böylelikle konulara daha geniş bir çerçeveden bakılması sağlanmıştır.
Rönesans döneminin missa ve motet gibi vokal formları ile Barok dönemin envansiyon ve füg gibi çalgısal formları için temel oluşturması amacıyla hazırlanan, serinin 'Modal Kontrpuanın Temel İlkeleri' adlı 3. cildinde 16. yüzyıl vokal polifonisinin esasları, Johann Joseph Fux'un Gradus ad Parnassum adlı kitabında sistemleştirdiği 'türler kontrpuanı' adlı yöntem kullanılarak öğretilmektedir. Kitapta Rönesans müziğinin stilistik öğeleri dışarıda bırakılarak yazımın teknik yönüne odaklanılmıştır.