Bütün anneler-babalar, öğretmenler, yöneticiler, insan kaynakları, endüstri ve örgüt alanında çalışanlar, sosyal hizmet uzmanları, hemşireler ve hekimler, hukukçular, hapishane ve ıslah evleri, rehabilitasyon merkezlerinde çalışanlar, insani ilişki içinde olan hepimiz asıl mesleğimiz dışında örtük danışmanlık da yapıyoruz. Ancak, teknik olarak nasıl yapılacağını bilmeden yapıyoruz. Bu kitap, örtük danışmanlığın nasıl yapılacağı konusunda yol göstermektedir. Hem size hem de danışanlarınıza yardımcı olacaktır.
Ayrıca bu kitap, alanda profesyonel olarak çalışanların bilgilerini güncellemelerine, kişisel deneyimlerini danışma sürecinde kullanabilmelerine, yeni kuramlarla danışma sürecine bakmalarına yardımcı da olacaktır. Danışmanlık Becerileri kitabı boyunca anlatı terapisi, transaksiyonel analiz, bilişsel davranışçı terapi yöntemleri, motivasyonel görüşme teknikleri, psikanalitik prensipler gibi her biri kendi başına birer okul olan teori ve uygulamaların "Örtük Danışmanlık" adını taşıyan kısa süreli danışmanlıktaki kullanım örneklerini ve kısa teorik bilgisini, daha da ötesinde, yaşamlarındaki sorunlarla mücadele eden insanlara yardım etmek amacı ile daha fazla pratik yöntem ve stratejiler bulacaksınız.
Bu değerli eserin, insanlarla ilişki içinde olan bütün bireylere, iletişim alanında ve ilişkilerinde büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Danışanlarınızın ve sizlerin yolunu aydınlatsın.