Türkiye denince akla ilk gelen şeylerden biridir rakı. Büyük bir coğrafya için alelade bir "içki" olmaktan çok; kültürü, adabı, gündelik hayattaki karşılıkları, edebiyatı ve sanatıyla çok geniş bir alana nüfuz eder.
Bu büyük kültürel içkinin doğumundan bugüne nasıl aşamalardan geçtiğini, rakı masalarının ne anlama geldiğini, alışkanlıkları, rakı üstatlarını, rakının yapılış yöntemlerini, etrafında gelişmiş olan büyük edebiyatı, sanatı ve çok daha fazlasını bu kitapta buluyoruz. Üstelik, alanında bir ilk. Tıpkı Rakı Ansiklopedisi gibi.
Erdir Zat'ın kaleme aldığı Das Buch vom Rakı, Overteam Publishing tarafından yayımlandı. Yüksek görsel zenginliği ve rakı hakkında her şeyi istisnai bir dil becerisiyle sunması kitabın öne çıkan öteki özellikleri.
Daha önce İngilizce ve Türkçe olarak okuyucunun karşısına çıkan Das Buch vom Rakı, Uwe Fiedeldei tarafından Almancaya tercüme edildi. Jürgen Gottschlich ve Dilek Zaptçıoğlu tarafından redakte edildi.
Das Buch vom Rakı'nın, dünya literatüründeki önemli bir boşluğu doldurmak gibi bir misyonu var. Erdir Zat'ın özenli Türkçesi, Murat Belge'nin önsözü ve rakı tarihine tanıklık eden bir görsel şölen sizleri bekliyor...