Geleceğe yürümek için geçmişi bilmek gerekir. Geçmiş de ancak onu yaşamış bireylerle yürüyünce anlaşılır. Toplumların hafızasını oluşturan yaşlı insanlara karşı gösterilen ilgi ve tutumlar, ihtiyaçlarının zamanında uygun bir şekilde cevap bulması hem yaşlı bireyler için hem de bireyin içinde yaşadığı toplumlar için kritik bir öneme sahiptir.
Mesleklerin başarılı bir şekilde icra edilmesi, alınan eğitimin kalitesine ve bu eğitimin uygulama sahasındaki verimliliğine bağlıdır. Gerek yerel anlamda gerekse küresel çapta kaçınılmaz olan değişimlere hazırlıklı olmak, yaşanılacak sıkıntıların önüne geçmede bireylere avantaj kazandırabilir.
Antik Çağ filozoflarından Herakleitos'un: "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir" sözünden de değişimin zorunluluğu ve gerekliliği anlaşılmaktadır. Bu durumların başında da insan yaşamında meydana gelen değişimler gelmektedir. Yaşam standartlarında, teknolojide ve tıptaki gelişmeler, tüm dünyada doğumda beklenen yaşam süresini yükseltmiştir.Buna paralel olarak dünya nüfusu da yaşlanmaya başlamıştır.
Bir takım çalışması olan ve dokuz farklı disiplinin bir araya gelmesiyle oluşturulan bu kitabın hazırlanmasındaki asıl amaç, yaşlı bakım alanınında çalışacak bireylere bir nebze de olsa fayda sağlamaktır. Eksik ve hatalarıyla hoş karşılanması siz değerli okuyucuların affına bırakılmıştır.
Editör:
Fırat Yardimciel