Mutfak tutkusunu anneannesinden alan Işıl Ertunç'un,Dört Mevsim Mehlika'sı alışıldık bir yemek tarifikitabının ötesine geçiyor: Çocukluk ve gençlikhatıralarına, anneannesiyle geçirdiği zamanlarınhikâyelerine, ailecek toplandıkları sofralardakimuhabbetlere, gelenek göreneklere dair anekdotlara,unutulmuş ya da az bilinen tariflere de yer verenErtunç, okuru için geniş ve zengin bir sofra kuruyor. Öteyandan mutfakta kendisini sürekli izleyen, talimatlarveren anneannesinin hayali de Ertunç'la zamanzaman giriştiği sohbetlerle eski günlerden söz ediptarif edilen yemeğin olmazsa olmazlarını, incelikleriniaktarıyor. İncir reçelinden erikli kabak kebabına, lohusaşerbetinden sakızlı ekmeğe, muhallebili börektencevizli sulu köfteye onlarca tarif barındıran DörtMevsim Mehlika, okuru bir yandan şen bir mutfaksohbetine davet ederken bir yandan da lezzetli tarifler sunuyor.