Stephen Downes, Avustralya'nın önde gelen yemek eleştirmeni ve yazarlarından biridir. Son derece kapsamlı olan yemek kariyeri, otuz yıla yayılmıştır. Avusturalya'nın en çok satan gazetesi The Herald Sun'ın restoran eleştirmeni olup pek çok farklı gazete ve dergi için de yemek eleştirileri yazmıştır.Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri 2005 yılı En İyi Yiyecek Edebiyatı Kitabı Ödülü'nü alan bu kitap, tutku, mizah duygusu ve güzel yiyeceklere duyulan saygıyla yazılmıştır. En iyi ham malzemeler ve klasik yemek teknikleri kullanılarak her yönü ile yemek yapma hareketine önayak olmuştur.Yemek yapmanın bu ihtişamlı kutlamasında, Stephen Downes, okuyucularına, ölmeden önce yaşamaları gereken 100 yemek deneyimi ile ilgili yolculukta, kendi mutfak sanatları birikimi ve uzmanlığına dayanarak rehberlik etmektedir. Bu deneyimlerden bazıları, ev yapımı mayonez gibi hem yapılması kolay hem de satın alınabilir malzemeleri kapsarken, bazıları da Bordeux yakınlarındaki Magesq'deki Relais de la Poste'de kızarmış taze foi gras yemek gibi göz kamaştırıcıdır.