Toplum sağlığının önemli bileşenlerinden birisi olan fiziksel aktivite giderek daha önemli hale gelmektedir. Son yılların sağlık verilerine bakıldığında mortaliteye neden olan kardiovasküler, kanser, Tip 2 diyabet gibi hastalıkların en önemli kaynağının hareketsiz yaşam tarzı olduğu yapılan bir çok çalışma ile desteklenmektedir. Ayrıca bu konuda ilgili kuruluşlar düzenli fiziksel aktiviteye dikkat çekmek için projeler yapmakta ve raporlar yayımlamaktadırlar.
İnsan sağlığının üzerinde olumlu etkileri olan fiziksel aktivitenin sürdürülebilir hale gelmesi, insana bu yönüyle yatırım yapılmasını gerektirmektedir. İnsanın hastalıklarının önlenerek gelecekte sağlıklı olarak yaşamını sürdürmesinde önemli bir unsur olan fiziksel aktivite, sağlıklı bir toplum yaratmada bir araç, sağlık ise sürdürülebilir kalkınmanın bir ön koşulu, bir göstergesi ve bir sonucudur.
Türkiye'de gelişmişlik düzeyi iki farklı ilde yaşayan bireylerin fiziksel aktivite düzeylerinin sürdürülebilir kalkınma açısından incelenmesini amaçlayan bu çalışmanın, ülkemizin fiziksel aktivite profilinin oluşmasına ve sürdürülebilir kalkınma bağlamında değerlendirilmesine katkı sunacağını umuyoruz.