"İnsanlar anlattıkları hikâyelerle kurulan bir dünyada yaşayan tek türdür. Önceleri hikâye anlatma süreci el yapımı/ev yapımı ve topluluğun yaşantısından esinlenilen bir biçimdi ancak şimdilerde karmaşık bir üretim ve pazarlama sürecinin nihai sonucudur. Durum yeni bir teşhis ve yeni bir reçete gerektirir. Kültürel Göstergeler ve Yetiştirme araştırma projelerinin yapmaya çalıştığı şey budur."
George Gerbner
Gerbner'in bu yaklaşımı şimdiye kadar televizyon metinleri üzerinden okunmuştur. Bu çalışma televizyon içeriklerinin yerine fotoğrafları koyarak kültürel göstergeler yaklaşımını yeniden okumayı önermektedir. Elbette, ne bir fikrin mesajın alıcısında var edilmeye çalışılması yepyeni bir iddiadır, ne de bir fotoğrafın bunu yapabileceğini söylemek çok iddialıdır. Metaforik bir ifade içeren bu kitap ismi ile anlatılmak istenen, kendi dinamikleri içinde değerlendirildiğinde Ekme Kuramı* tam olarak bir ekim işlemini tariflendirmekte midir? Yoksa gerçekten de devrim niteliği taşımakta mıdır?
Görüntüler, göstergeler, imajlar ve imgelerle dolu iletişim dünyasının önemli parçası olan fotoğrafa eski bir pencereden yeni bir reçete ile bakan bu kitabın okuyucuya faydalı olması dileğiyle...