Gastronomi holistik bir süreci kapsar. Ham maddelerin tabakta son bulan serüveni, yenilebilir forma ulaşması ile son bulmaz. İnsanın beğenisine sunulana kadar geçen tüm aşamaları kapsar. Hayatımızın neredeyse her alanında aradığımız estetiğin, bizlerde her açıdan haz uyandırabilecek yemekte de aradığımız temel unsurlardan bir tanesi hâline geldiği söylenebilir. Bu kitapta, estetik arayışının yemeklerimizde nasıl somuta dökülebileceği ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Bir yemeğin insanda yeme isteği uyandırması için ihtiyacınız olan bilgileri bu kitapta bulabilirsiniz. Tabak prezantasyonu, bir yemeği sadece bir yemek olmaktan çıkararak görsel bir başyapıta yükselten bir sanattır. İyi sunulan bir yemek duyguları uyandırabilir, anılar yaratabilir ve hatta iştahı canlandırabilir. Bu kitap, yemeklerinizi birer sanat eserine dönüştürmenize yardımcı olacak ipuçları ve tekniklerle tabak sunumu sanatında ustalaşmanız için bir rehberdir. İster bir ev aşçısı olun ister profesyonel bir şef olun, bu kitap, yaratıcı düşünmeniz ve farklı stiller, dokular ve renklerle denemeler yapmanız için size ilham verecek. Tatları nasıl dengeleyeceğinizi, doku ve görsel ilgi eklemek için bileşenleri kullanmayı ve malzemeleri sergileyen güzel kompozisyonlar oluşturmayı öğreneceksiniz. Klasik Fransız akımlarından modern trendlere kadar bu kitap, prezantasyon becerilerinizi bir sonraki seviyeye taşımak için bilmeniz gereken birçok şeyi içermektedir. Her yemeğin tadı kadar güzel görünmesi için başvuracağınız bir kaynak olacak.