Ektiğimiz her zihinsel tohumun, yani her düşüncenin bir gün meyve vermesini garanti eden bir hayat yasası vardır. Meyveden hoşlanmazsak, ektiğimiz tohuma bakmamız gerekir.
Jack Ensign Addington
Düşüncelerin duygu ve davranışlarımız üzerindeki etkisi üzerine çalışan, bireylerin sorunlarına, yaşamlarına ve kendilerine bakışına bu perspektifle yaklaşan bilişsel-davranışçı terapi bireylerin yeni, başka ve alternatif tohumlar ekmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Çok seçenekli ve esnek düşünebilme becerisini kazandığımızda hem kendimize hem de sorunlarımıza karşı bakış açımız farklılaşacaktır ve kim bilir belki de meyveler tam da bizim istediğimiz gibi olacaktır.
Bu kitap, okuyucuları bilişsel-davranışçı terapinin geçmişinden geleceğe doğru bir yolculuğa eşlik etmeye davet etmektedir. Bu yolculukta okuyuculara dünü anlatırken yarına ilişkin de ipuçları sunmayı amaçlamaktadır. Günümüzde hem danışanlar hem de ruh sağlığı uzmanlarının en çok tercih ettiği terapilerden birinin doğma ve büyüme sürecine tanıklık etmek isteyenler için iyi bir başvuru kaynağı olacağı düşünülmektedir.
Bireylerin acılarını anlamaya kendini adamış ve bireylere yardım etmeyi kendilerine meslek edinmiş ve bu yolda anlam bulmuş tüm ruh sağlığı uzmanlarına katkı sağlaması dileğiyle…