"Birçok şey eskisi gibi olmayacak!"
Kodak'ın hikâyesini duymayanınız yoktur. 170.000 çalışanı olan fotoğraf ve fotoğrafçılık sektörünün Dünya deviyken, geleceği doğru planlamadı. Dijitalleşmenin ayak seslerinin duyulmasıyla dönüşüme direnmesi, sadece birkaç yıl içinde, sektörün liderliğini devam ettirememesine ve ne yazık ki bugün adının bile anılmamasına neden oldu.
Kodak ve Polaroid'in başına gelenlerin aynısı 5-10 yıl içinde birçok sektörde yaşanacak. Ve çoğu insan bunun geldiğini göremiyor. Bu birazda sinyalleri doğru okumak, geleceği iyi planlamak ve değişime açık olmakla ilgili.
Yaşadığımız pandemi döneminde de gördük ki dijitalleşmede hızlı yol alanlar ve direnmeyen firmalar online satış kanalları aracılığıyla satışlarını kesintisiz devam ettirdiler.
Geçmişte bir ürün satmaktı, satışın temelini oluşturan. Yazılım sektörü bu algıyı kırmayı başaran ilk sektör oldu. Ben küçükken Jetgiller diye bir çizgi film vardı. Koca koca plazalarda yaşayan bu aile bir düğmeye basarak yemek sipariş eder, bir asansör yemeği taşır ve onlara ulaştırırdı. Tam olarak böyle olmasa da, bugün geldiğimiz noktada bir uygulamayla, en yakın kafeyi, taksiyi, mağazayı tespit ediyoruz.
Çok uzağa gitmeyin sadece 20 yıl önce UBER ya da Airbnb gibi yazılımlar olacak ve bu yazılımlar Dünya'nın en büyük firmaları arasına girip, milyar dolarlık yatırımlar alacak deseler çok azımız buna inanır ve onaylardık.
Oysa şimdi bitcoin ve benzeri kripto paraları alıp satıyoruz. Yapay zekanın geleceğin yönetici lideri olduğuna çoğumuz inandık. İşte 'Gelecekte Satiş' tüm bu dönüşüm içinde kaybolmadan nasıl satış yapabileceğimizi? Nasıl ilerleyeceğimizi? Ve en önemlisi nasıl uyum sağlayacağımızı anlatıyor.
5.0 Satış devrine hazır olun. İnsanın ve teknolojinin harmanlanması 'Gelecekte Satiş'la mümkün.