Günümüzde işletmecilik kavramı hayatımızı bir bütün olarak sarmaktasır. Gerek fiziksel ve gerekse sosyal ihtayaçlarımızın giderilmesinde her gün defalarca değişik büyüklük, işleyiş ve nitelikte işletmelerden yararlanmaktayız. İşletmeler gün geçtikçe toplumda daha fazla yer edinmekte ve toplumsal işleyiş üzerindeki etkilerini her geçen gün arttırmaktadır. Özel sektörlerde faaliyette bulunan işletmeler kar elde edip hayatlarını devam ettirmek amacıyla toplumdaki bireylerin istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak.
Ürün ve hizmet üretmektedirler. Diğer taraftan kamu sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde ise Topluma hizmet ve toplum yararı önplandadır. Girişimcilik ekosistemde en uygun kuruluş yerini belirlemek ve kuruluş aşamalarını iyi analiz etmek işletmenin geleceği açısından önem arz etmektedir. Kapasite kavramı ve türlerinin mevcut ve gelecek konumu için iyi bilinmesi beraberinde, işletmelerin büyüme stratejilerini doğru belirlemesi, hem Pazar payını arttırmak hemde müşteri memnuniyeti odaklı kar sağlamak için avantajlar sunmaktadır.
Yönetim, tarih boyunca belirli işlerin yürütülebilmesi amacıyla bir araya gelen birden fazla insanın bulunduğu her ortamda var olagelmiştir. Belirli işlerin yapılması için ihtiyaç duyulan planlama, örgütlenme, yürütme, koordine ve kontrol etme faaliyetlerinin tümü yönetim ve yöneticilik faaliyetlerini oluşturmaktadır.