"Geometri bilmeyen içeri giremez."
Platon Hem öğretmen hem de öğretmen adaylarının geometri konularını öğretirken ve öğrenirken büyük sıkıntılar yaşadıklarını gözlemledim. "Geometri Öğretimi" konusunda yazılan bu kitap hem teorik hem de uygulamada çok yararlı olacaktır. Kitapta, geometri, geometri kavramları ve geometrik cisimlerin tanımları, tarihteki yerleri, ortaokul matematik programındaki yeri, günlük hayattaki kullanım örnekleri, geometrik düşünme düzeyleri ve düzeylerin belirlenmesi, boyut kavramı, geometrik düşüncenin gelişimi, öğrencilerde oluşabilecek kavram yanılgıları, öğretiminde dikkat edilmesi gereken noktalar ve bazı örnek etkinliklere yer verilmiştir.
Kitapta hem öğretmenler hem de öğretmen adayları için öğretim yöntem ve tekniklerine ilişkin örnek uygulamalar, ders materyalleri ve plan örneklerine yer verilmiştir.Ayrıca, kitap geometri ve geometri öğretimi alanında yeni yaklaşımlara ilişkin eksikliğin giderilmesine katkı sağlayacaktır.Başarılı olmak isteyen tüm öğretmen ve öğretmen adayları için yararlı bir kaynak olacağı kanaatindeyim.
-Prof. Dr. Hülya Gür/Balıkesir Üniversitesi, Necatibey Eğitim Fakültesi
Geometri ve öğretimi adıyla hazırlanmış olan bu kitap matematik eğitiminin önemli bir parçası olan geometri öğrenme alanının öğretimine yönelik alan bilgisi ile öğretim bilgisini birlikte ele alıp ilişkilendirmesi bakımından oldukça önemlidir. Literatürdeki önemli bir eksikliği giderecek kıymete sahiptir.
Kitap matematik öğretmenlerine, matematik öğretmeni adaylarına ve geometriye ilgi duyan herkese hitap edecek nitelikte hazırlanmıştır. Akıcı ve anlaşılır bir dile sahip olan bu kitap okuyucular için tavsiye edilir niteliktedir.
-Prof. Dr. Cengiz Çınar /Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Bu kitapta geometrik düşünme ve geometri kavramları temel alınarak öğretim aktivitelerine yer verilmiştir. Kitabın her bölümünde geometri kavramları kuramsal yapı, tarihsel gelişim, kavram yanılgıları, öğretim programı ve etkinlik örnekleri olacak şekilde düzenlenmiştir.
Kitap öğretmenler için kaynak, lisans eğitimi gören öğrenciler için öğretmenliğe ve lisansüstü eğitime hazırlayıcı, lisansüstü eğitimi gören öğrenciler için ise geometri ve geometri öğretme bilgisini geliştirecek niteliktedir.
-Prof. Dr. Aydın Gezer / Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi