Doğa'nın gücü nereden geliyor diye hep düşünmüşümdür. Bulduğum en anlamlı yanıt "bilinmezliği" dir. Son yüzyılda fiziğin sayesinde öğrendiklerimiz gerçeğin de bir tesadüflerin eseri olduğunun altını çiziyor. Bildiğimizi sandığımız her şey aslında yok mu yoksa? Bir tür derin öğrenme aracı mı insanlık?
Derin öğrenmeden bildiğimiz gerçekliğe döndüğümüzde, bugünkü bilimsel yeterliliklerimizin oluşmasında büyük pay sahibi her bir bilim insanının katkısını saygı ile anmak gerekiyor. Bilim dili matematiğin fizik bilimine getirdiği kolaylıkların sayısını sanırım bilmek imkansız. Tersi de doğrudur.
William Kingdon Clifford da bu önemli katkı sağlayan bilim insanlarından birisi. Kısa ömrüne bir cebir yaratmayı sığdırmış hem de çağının zorluklarına rağmen. Clifford Cebiri'nin fizikteki uygulamaları, özellikle işlem kolaylığı sağlaması ve çok boyutlu uzayları tanımlamadaki sağladığı olanakları açısından dikkat çekicidir.
Bu eserde, Clifford Cebiri'nin Tam Simetrik Molekül yapıları ile bir uygulaması yapılmıştır. Kitabın özellikle Matematik ve Fizik Lisansüstü öğrencileri için kaynak olabileceği düşüncesindeyim.
Bu kitabın oluşmasında elbette uzun yılların birikmişliği var. Bunda Değerli Hocam Prof. Dr. Kudret Özdaş başta olmak üzere, varlığı ile güç veren Prof. Dr. Mustafa Şenyel'e teşekkürlerimi sunmak isterim.
Sevgili aileme, eşime ve elbette biricik kızım Elif'e sabırları için teşekkür ediyorum.
Bir küçük damla da olsa katkısı olması dileği ile.
Prof. Dr. Abidin Kılıç