Doğa gezgini, doğa yazarı, doğa bilimci ve doğal yaşam eylemcisi Henry David Thoreau, 19. yüzyıl Amerikası'nın en önemli entelektüellerindendir. Amerikan İç Savaşı öncesinin tarihsel koşullarında ve hızlı bir sanayileşme döneminde, kendi tabiriyle "en can alıcı devirde" yaşamış, bireysel ve toplumsal ilkeler için Doğa'yı şaşmaz bir referans olarak görmüş, esaslı, güçlü bir yaşamı Doğa'daki İnsan üzerinden ortaya koymanın yollarını aramıştır. Thoreau için İnsan'ın dünyada kendini konumlandırması, sağlıklı bir bedenin duyum, eylem, bilgi, içgüdü üzerinden Doğa'yla yoğun bir bağ kurmasını ve bundan türeyecek esrik bir bilince başvurmasını gerektirir. Düşünce ve eylem tarzı Thoreau'yu Transandantalizmin kalbine yerleştirir.
Harold Bloom'a göre Thoreau, "Emerson'ın başlıca yapıtlarındandır." Emerson'a göre ise "anti-öğrencisi" "etiyle kemiğiyle ve dikbaşlı Sakson inancıyla onun etiğinin birebir karşılığıdır" ve "Thoreau'dan daha gerçek bir Amerikalı var olmamıştır."
Yazarın ölümünden sonra yayımlanan ilk kitabı Geziler, kültürün kapalı çevriminden dışarıya uzanan doğa ve yürüyüş denemelerinin yanı sıra Emerson'ın kaleme aldığı bir Thoreau portresinden oluşuyor.
Notlandırılmış tam metin olarak Türkçeye ilk kez çevrilen Geziler, gerek "Amerikan Rönesansı"na gerek doğa tarihi ve ekolojiye ilgi duyan okurlar için vazgeçilmez bir eser ve doğa yürüyüşçüleri için de bir başucu kitabı.