"Sanat sanat içindir." Ya da "Sanat toplum içindir."
Eskiden olduğu gibi bu gün de her iki görüşün taraftarları vardır. "Sanat sanat içindir" diyenler, soyut kavramları öne çıkarıyor ve sanat diye anlamsızlığı anlamlı kılmaya çalışıyor. Sanatın duygusal olarak hissedilebilir olması, önemli bir işlevidir. Ama soyutun, hissedilebilmesindeki soyutluk, nasıl bir nitelik ve anlam taşır bilinmez. Aslında "Sanat sanat içindir" diyenler de bunu bilmez.
Eğer toplum aymazlık içinde yozlaşmaya bırakılmışsa orada sanatın yaşama şansı yok demektir. İşte bu nedenle dahi, sanatın kendi yaşam hakkını sürdürebilmesi "Sanat toplum İçindir" düşüncesine bağlı olduğu bilinmelidir.
Şiir, müzik, resim ve heykel sanatın önemli kollarıdır. Kendi özellikleri içinde farklı duygu ve düşünceleri gönülden gönüle ve akıllara taşırlar. Bunu yaygınlaştırabiİdîkler ölçüde toplumsallaşırlar. İşte bu nedenle, sistem, özellikle bu sanat kollarının İşlevini anlamlı bir şekilde soyutlaştırmaya, daha açıkçası yozlaştırmaya çalışır.
Toplumsal bir sorumluluk ve anlayışla bu karikatür albümü hazırlandı.Tüm çizgilerin içinde biraz düşün, biraz gülümseme vardır.
Evet "GÜL ve DÜŞÜN!"