Et, süt, yumurta vb. hayvansal ürün üretiminde son yıllarda görülen önemli artışlarda yüksek genotipik değerli hayvanların kullanılmasının yanında özellikle besleme, yem ve yem teknolojisindeki gelişmeler de etkili olmuştur. Yem, yem teknolojisi ve hayvan besleme alanındaki baş döndürücü çalışmalar ivme kaybetmeksizin tüm hızıyla devam etmektedir. Bu nedenle, insanların sağlıklı, güvenli ve ekonomik bir şekilde beslenebilmesi için ilgili paydaşların güncel çalışmaları yakından takip etmeleri bilginin kullanımı açısından önemlidir. Bu kitapta yer alan bölümler bölüm yazarlarının yürüttükleri araştırmalar ya da güncel konulardaki derlemelerden oluşmaktadır. Bölüm yazarları mesleki deneyimlerini ilgili konulardaki araştırma verileri ve literatür bilgisi ile harmanlamaya çalışmıştır.