Kutsiye Bozoklar'ı makaleleriyle takip eden okurlar bilirler; yeni dünya düzeninin gerici saldırılarına karşı direnişin nirengi noktalarını anlatır. Hep Aynı İnatla da bu bağlamda makalelerin derlemesi. Yazarın sunumda söylediği "Tekrar ediyorum yine: Hep aynı inatla" sözleri kitabın ana fikrini özetliyor. Ama kitapta yer alan yazıları yine de üç ana başlık altında toplamak mümkün.
Birinci grup; siyasetin, kültür ve sanatın velhasıl makalelerin her biri yaşamın içinde devrimcilik üstüne yazılar. Bütün boyutları ve olanlarıyla yaşamı devrimci kılmanın, deneylerden süzülerek elde edilmiş bilgiye ulaşmayı sağlıyorlar.
İkinci grup; yaşamı devrimci kılmak uğruna yaşamını feda edenleri anlatan makaleler grubu. Kişisel yaşamlarıyla toplumsal kurtuluşu gerçekleştirme eylemine katılırken yarattıkları yeni değerleri öğreniyoruz bu yazılarda.
Üçüncü grup yazılar öncekilerle kesin sınırlarla ayrılmasa da yenidünya düzencilerinin uğursuz saldırıları, umutsuzluk tellallarının inadına insanlığın büyük ütopyasına, büyük düşlerine büyük umutlarla bağlanmayı, ince ince işliyor. Tarihin ve sınıflar savaşımının son bulduğu iddialarına karşı duruşun ideolojik-teorik çizgisi, birer makale formunda, özellikle genç kuşaklara geleceklerine sahip çıkmayı öğretiyor.
Hep Aynı inatla için söyleyeceğimiz son şey kitabın edebi değeri üzerine olacak. Kutsiye Bozoklar; yazarlık yaşamında dil, uslup, kurgu ve diğer anlatım özellikleri açısından kendini tekrarlamayan, her seferinde yeni açılımlar yapan bir çizgi izlediğini gösteriyor bu kitapta. Sonuçta okur büyük bir özenle yazılmış ve "Gazete sayfalarından kurtarılmış." bir eseri okumanın tadına varıyor.