Kıymetli talebe dostlarım,
Ergonomi dersi, uzun süre (benim öğrenciliğim de dahil) birtakım ölçümlerin ezberletilmesi şekilde yürütüldü. Sınavlarında da tekerlekli sandalyenin manevra açıklığı mesafeleri çizdirildi. Oysa
benim görüşüm, mutfak tezgahının 60cm olduğunu ezbere bilmenin sizi iyi tasarımcı yapmayacağı yönünde. Kaldı ki pişirme ve yemenin milyon tane çeşidi varken dünyada (bakınız, vernaküler mimarlık çalışmalarım) nasıl bir standart tezgahtan bahsedebiliriz?!
Bu ders kitabını hazırlamaktaki temel motivasyonlarım; ergonomi dersine çağdaş bir öğretim önermek, ölçüleri değil kavramları konuşmak ve konuyla ilgili genel bir çerçeve sunmaktır. Kitabın içeriği ise, son üç yılda verdiğim ergonomi dersi notlarından oluşmaktadır.
Yararlı olması dileğimle.