65 yaş ve üstü kadınlar ve erkekler olarak tanımlanan geriatrik nüfus dünyanın en hızlı genişleyen nüfusudur. Gerontoloji, insanlardaki yaşlanma sürecinin incelenmesi, bu nüfusun fiziksel, duygusal ve sosyal gereksinimleri hakkında bilgi verirken, yaşlanmanın zihinsel sağlığa etkilerine çok az dikkat edildi ve genellikle tedavi edilebilir bozuklukların tamamı gözden kaçırıldı. Depresyon, herhangi bir yaş grubunda önde gelen zihinsel bozukluklardan biridir, ancak yaşlılar arasında genellikle yaşlanmanın normal bir parçası olarak görüldü. Depresyon hangi yaşta olursa olsun dikkat ve tedavi gerektirir.
Hasta kişiler, aileler ve bakıcılar için baş ucu kitabı olan bu eser okuyucuları ileri yaşlarda gelişen depresyon ile tanıştırıyor. Eser, hem genç yaşlarda hem de ileri yaşlarda tanı almış hastaları inceliyor ve belirtileri, tanı sürecini, alternatif ve bütüncül yaklaşımları da dahil ederek tedavi seçeneklerini, ve hafif, orta düzeyli ya da ciddi depresyon yaşayanların uzun süreli bakımları hakkında bilgi veriyor.
Eser, gerçek vaka incelemeleri ile depresyonun girebileceği birçok şekli sergiliyor, ve Dr. Serani, hastalara, ailelerine ve bakıcılarına pratik önerilerin dışında merhametli bir dil sunuyor. Eserde kapsamlı bir kaynak bölümü oluşturuyor. İleri yaşlarda depresyon ile mücadele eden kişiler ve sevenleri ikinci baharda depresyon ile yaşamın bu önemli rehberini okumak isteyeceklerdir.