Yeni dünya düzeni inovasyon ve dijital teknoloji tabanlı yeni bir kalkınma ve gelişim modelini öngörmektedir. İnovasyona, ileri teknolojiye ve girişimciliğe dayalı bu dönüşüm, konvansiyonel üretim ilişkilerini derinden etkilemektedir. Yeni sermaye birikim modelinin adı "inovasyon"dur. İnovasyon kapitalizmine geçiş, insanlık tarihinin en kapsamlı ve en heyecan verici sosyal, kültürel, toplumsal ve ekonomik değişimini beraberinde getirmektedir.
Kitlesel üretimden esnek üretime ve esnek üretimden kişiselleştirilebilen üretime geçiş internetin geniş kesimlerce kullanılmasıyla birlikte, bilim ve dijital teknoloji çağının, aynı zamanda bireyi özgürleştirici etkisini müjdelemektedir. Küresel rekabette avantaj sağlama stratejisi, artık ucuz işgücü kullanımına veya petrol gibi doğal zenginliklere değil, yeni ürün geliştirebilme kapasitesini ve girişimci potansiyelini içinde barındıran inovasyon ekonomisine ve yönetimine sahip olmayı gerektirmektedir.
Bu kitap sadece inovasyon ve girişimciliği anlatmamakta, aynı zamanda okuyucuyu farklı bir sosyal inovasyon paradigması, düşünme açısı ve sosyal gelişim modeli ile tanıştırmaktadır. Geleceği bilim, inovasyon, girişimcilik ve teknoloji üretimi "gerçekçiliği" temelinde dizayn etmek ve global toplumsal dönüşüm sürecini anlamak isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitaptır.
İnovasyon ve girişimci toplum modelinin ortaya çıkardığı yaratıcı ekonominin, küresel sermayenin talep ettiği formatta yeni insan gücü yetiştirilmesinin ve işgücü piyasalarının yeniden örgütlenmesinin gündeme gelmesine neden olan bu yeni üretim ve tüketim tarzının herkesin yaşamını nasıl sarsabileceğini çarpıcı ve iddialı yazılardan oluşan bu kitapta bulabileceksiniz.