Bu kitap, ''İnsan Hakları Hukuku'' ve ''Türkiye'mizde Demokratikleşme'' ile ilgili konuları tablolarla, öz ve kolay anlatım şekliyle ele alarak okuyucuya zihin haritalarıyla resmedecektir.
Zihin haritaları ile desteklenmiş bu kitap sayesinde üzerinde çalıştığınız konuları en iyi düzeyde özümseyecek ve ihtiyaç duyduğunuz her an daha da rahat hatırlayabileceksiniz.
Bilgiyi alan, depolayan ve gerektiğinde işleyen çalışma modellemesine zihin haritalama diyebiliriz. Her gün gittikçe daha da yaygınlaşan bu teknik sayesinde yüzlerce sayfalık bilgileri tek sayfada nitelikli bir şekilde özetleyebilirsiniz. Ben de karmaşık ve yoğun olarak kabul edilen hukuksal bilgileri kurgulamak ve bütünleştirmek üzere olan işimi, bu teknikten faydalanarak sistemli bir şekilde yürütebiliyorum.
Bu çalışmanın arkasında, üniversite yıllarımın geçtiği İstanbul'daki Beyazıt Devlet Kütüphanesi ile Beyoğlu Atatürk Kitaplığı ve Ankara'daki Millî Kütüphane ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde günde ortalama 5 - 6 saat geçirdiğim 15 yıllık çalışma sürecim bulunmaktadır. Çalışma son şeklini ise İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında 10 Mayıs - 30 Haziran 2022 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı (İnsan Hakları Dairesi Başkanlığı) ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliği çerçevesinde düzenlenen "İnsan Hakları Programı"ndaki eğitim süreciyle almıştır.
Kitabımızda sırasıyla; İnsan Hakları ve Demokratikleşme Süreci, 1982 Anayasası'nda Yer Alan Temel Haklar ve Ödevler, İnsan Haklarının Ulusal Düzeyde Korunması, İnsan Haklarının
Uluslararası Düzeyde Korunması, İnsan Haklarının Bölgesel Düzeyde Korunması ve
Türkiye'mizde İnsan Hakları ve Demokratikleşme ile İlgili Yasal Düzenlemeler olmak üzere altı bölüm yer almaktadır. Ayrıca bölümlerin sonuna konu tekrarı sağlayacak; 160 soru-cevap ile 200'ü diğer kurum sınavlarında çıkmış 340 test sorusu olmak üzere toplam 500 soru eklenmiştir.
Faydalı olması dileğiyle…