Gıda konusu bütün toplumlarda, tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de büyük önem arz etmektedir. Gıdanın geçmişte en büyük sorunu, yokluğu veya kıtlığı iken bugün temiz, sağlıklı ve helal olmadığıdır. Günümüzde dünyanın bir kısmı açlıktan ölürken, diğer kısmı zararlı gıdalar yüzünden tehlikelerin eşiğinde yaşamaktadır.Ar k insanlar geşeneksel gıda tedariklerinden öte,uluslar arası düzeyde yepyeni teknolojilerle üreTİlmiş,içerisinde hormon, zararlı katkı maddesi veya haram kaynaktan yapılmış gen transferleri gibi ne olduğunu uzmanlarından başkasının bilemediği gıdalarla karşı karşıyalar. Bu durum müslümanların dini haya nda önemli bir problem teşkil etmekte ve müslümanı haram gıda tüketmekle yüzyüze bırakmaktadır.
Elinizdeki bu kitapta, İslam'ın sağlıklı ve helal gıdaya bakışını, konunun önemini,felsefesini,temel ilkelerini, gıdanın haram olmasına etki eden unsurları, yenilebilecek ve yenilemeyecek türden yiyecek ve içecekleri konu edindik. Ayrıca günümüzde tar şma konusu olan, mahiye halk tara ndan pek bilinmeyen, helalliği ve haramlığı konusunda farklı görüşler sunulan gene ği değiş rilmiş gıdaların (GDO) çeşitli açılardan
islam hukukuna göre bir değerlendirmesini yapmaya çalış k. Bu amaçla GDO'nun ne olduğunun yanı sıra, insan,hayvan ve çevre sağlığına, ahlaka ve doğal hayata ne gibi fayda ve zararlarının bulunduğunu araş rdık. Sonuç i bariyle islam hukukçularının konuya yaklaşımlarını da dikkate alarak bir değerlendirme yapmaya çalışk.