İsrail Devleti (Medinat Yisrael) ve Yahudiler, konumlandıkları bölgede ve dünyada adlarından çok sıkça söz ettirmektedirler. Bu esere ulaşan okur; İsrail ve Yahudi tarihine ilişkin çok çeşitli bilgileri Türkçe, İngilizce ve İbranice kaynaklar ışığında okuyacaktır. Yahudi siyaseti ile Yahudi sol kültürünün gelişimi ve İsrail Devleti'ne giden süreci tarihsel arka plan eşliğinde anlatan bu kitap, İsrail'in kurumsal yapısı ve koalisyonlar tarihine de odaklanıp bugüne dek İsrail üzerine yazılmış eserlerden farklı olarak üç önemli siyasi aktör olan Şimon Peres, Yitzhak Rabin ve Ehud Barak dönemlerinin başat olayları ekseninde okura, İsrail'in uluslararası ilişkileri ve devlet psikolojisi hakkında da etraflıca bir bakış açısı sunmaktadır.
"Çarenin çare olabilmesi için herkese çare olması gerekir ancak tüm ülkeler özgür olursa Yahudiler de özgür olabilir".
Bernard Lazare
"Şiddet, İsrail demokrasisinin altını oyuyor ve şiddet reddedilip kınanmalıdır. İsrail Devleti'nin yolu bu değildir. Bizim yolumuz demokrasidir. Bu, zorluklarla ve acılarla dolu olan bir yoldur. İsrail için acısız bir yol yoktur ancak barış yolu, savaş yoluna tercih edilir".
Yitzhak Rabin
"Egemen bir devlet, halkına karşı sorumludur. Bu nedenle de yapması gerekenleri yapar. Kaldı ki Orta Doğu, 'zayıf olana merhamet gösterilen bir yer' değildir. Halkımızı koruma görevimiz var. Bu da saldırılar karşısında yumuşak olmamıza olanak sağlamıyor".
Ehud Barak
"İsrail'de barışı 'sadece sağ partilerin gerçekleştireceği' düşüncesi söylenceden ibarettir".
Şimon Peres