İş dünyasında sorunlar yaşayan bir Alman şirketinin yöneticisi iş gezisi dolayısıyla Çin'e gider.Batı kültürüyle yetişmiş Alman işadamı Çinlileri anlamakta zorlanır ve çok bunalmışken yolu bir Budist tapınağına düşer. Burada meditasyon yaparak rahatlamak isterken tapınağın yaşlı, bilge rahibiyle de konuşma fırsatı bulur. Budist rahiple karşılaşması ve ondan dinledikleri hayatında bir farkındalık yaratacak ve dünyaya bakışı değişecektir. Doğal olarak işine, işini yönetme tarzına, çalışma arkadaşlarına ve müşterilerine yaklaşımı da farklılaşacaktır.
Budist rahiple konuşmalarının ardından Doğu Asya bilgeliğinin "Bir saniye, bir gram altından daha değerlidir" gibi basit görünen ifadelerinin arkasında nasıl derin ve zengin bir felsefe yattığını kavradıkça kendisine bakışı değişen Alman işadamı üç temel ilkeyle karşılaşır:
Doğu Asya bilgeliğiyle buluşmasına vesile olan bu ilkeler Batılı işadamının hem çalışma anlayışını ve ilişkilerini hem de giderek bütün bir yaşam tarzını gözden geçirmesini, başarı ve mutluluk üzerine yeniden düşünmesini sağlayacaktır. İşleriniz ister iyi ister kötü olsun, Doğu Asya bilgeliği ufkunuzu açacak, doğru kararlar vermenizerehberlik edecektir.