1903 yılında Dağıstan'da doğan, 1907 yılında ailece ÇLar zulmünden kaçarak Yalova'ya göçen Kaflı, edebî âleme 1930'lu yıllarda romanla adım atar. Kısa sürede gazete ile de tanışan Kaflı, çok ciddi bir kalem faaliyetine girişir. Bir taraftan-Ahmet Mithat gibi çok sayıda roman kaleme alırken diğer yandan da -Ahmet Rasim gibi- gazetecilik vadisinde çok ciddi emek sarf eder. Bu noktada seleflerinden devraldığı bayrağı güvenle taşıdığı da belirtmek gerekir.
Küçük yaşta yurdunun işgaline tanıklık eden, göçe zorlanan, çocukluk ve gençlik çağında birçok savaşa ve yıkıma şahit olan; ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen iyi bir eğitim alan Kaflı'nın, elli senelik dopdolu bir muharrirlik ve edebiyat öğretmenliği hayatı vardır. O, 68 roman, 100'e yakın hikâye, 7000 civarında makale/fıkra ile şiir, araştırma yazıları ve biyografi müellifidir. Tüm bu faaliyetlerinin yanı sıra o, "Göçmen Federasyonu" başkanlığı ve "milletvekilliği" gibi önemli görevlerde de bulunmuştur.
Tarihin sayfaları arasında unutulmaya yüz tutmuş olan, edebiyatımızın "korsan romanı" yazarlarından ilki ve belki de bu alanda en çok yazanı olan, ülkemizde "Kuzey Kafkasya" alanında ilk ve en kapsamlı çalışmayı yapan bir mücadele insanını, yayınevi olarak tanıtmaktan kıvanç duyarız.