Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler Anabilim Dalı Kişilerarası İletişim Öğretim Üyeleri, doktora ve tezli yüksek lisans öğrencileri ve diğer üniversitelerden bilim insanlarının katkıları ile hazırlanmış bu eser, artık 21. yüzyıla damgasını vurmuş olan iletişim çalışmaları içinde önemli bir yer kaplayan kişilerarası iletişim ile ilgili temel kavram ve yaklaşımları ele almaktadır.
Multidisipliner çalışma alanı olması vesilesiyle kişilerarası iletişim, toplum içinde yalnızlaşan insanın gündelik ve sosyal olaylarına eleştirel bir gözle bakarken, disiplinlerarası yapısı ile sorunlara çözüm arar. Bu doğrultuda kişilerarası iletişim, her bir bireyin yaşamında önemli bir yere sahiptir. Gelişen teknoloji ile birlikte, toplumda meydana gelen teknolojik bağımlılık, sosyal ve kültürel duyarsızlık hiç kuşkusuz kişilerarası iletişim biliminin önemini artırmaktadır.
"Kişilerarası İletişim Güncel Yaklaşımlar ve Kuramsal Temeller" adıyla yayınlanan bu kitap ile kişilerarası iletişim nedir, ne değildir? sorusuna vurgu yapılarak, geçmişten günümüze kadar kişilerarası iletişimin gelişim süreci ve kişilerarası iletişimin psikolojik boyutları incelenmiştir. Ayrıca algı, ikna, tutum, hermenötik, retorik gibi kavramlar derinlemesine analiz edilerek kişilerarası iletişime etkisi analiz edilmiştir. İmgelerarası ve kültürlerarası kavramlar ile eser bir anlamda kültürlerarası iletişim sürecinde kültürlerin etkileşim ve dönüşümlerini de ele almaktadır.