Kur'an'a Göre Esmâ-i Hüsna adını verdiğimiz bu eseri, benzeri diğer eserlerden ayıran 5 özellik vardır:
1. Bu eserde yer alan ilâhî isimlerin tamamı Kur'an'da isim-sıfat formuyla yer alan isimlerden müteşekkildir. Piyasada tedavülde olan esmâ listeleri, Tirmizi ve İbn Mace'nin rivayet ettiği listelerdir. İşin otoritesi olan âlimlerin görüşleri ışığında, bu listelerin niçin güvenilmez olduğu, Giriş bölümünde ayrıntılı olarak izah edilmiştir.
2. Bu eser, Kur'an'da yer alan esmâ-i hüsnânın hangi kıstaslara göre tesbit edileceğine dair bir usul içermektedir. Yine Giriş bölümünde, ayrıntılı olarak açıklanan bu usule göre Kur'an'daki esmâ tesbit edilirken, öteden beri alışıla geldiği gibi, keyfi olarak fiilden isim türetme yoluna tevessül edilmemiş, yalnızca doğrudan Allah'a isnat ve izafe edilen sıfatlar listeye dâhil edilmiştir.
3. Bu eserde yer alan ve hepsi de Kur'an'da isim-sıfat formuyla müstakil olarak Allah için kullanılan esmâ listemiz, Kur'an'ın nüzûl sırasına göre dizilmiştir. Esmâ listemizdeki her ismin, Kur'an'da ilk geçtiği yer göz önüne alınmış ve böylece nüzûl sırasına göre esmâ-i hüsnâ listemiz teşekkül etmiştir.
4. Esmâ-i hüsnâ listemizdeki her isim için, önceden belirlenmiş usul kıstaslarına göre Lugavî Çerçeve-Nazarî Çerçeve-Kur'âni Çerçeve olmak üzere üç çerçeve çizilmiştir. Bu çerçevelerin içi Kur'an-kâinat-insan-hadisat ayetleriyle doldurulmuştur. Buna ilaveten, her ismin tecellîleri müstakil bir ana başlık olarak ele alınmıştır.
5. Bu eser, bir taraftan yazılırken bir taraftan da halka açık dersler halinde kamuoyuna sunulmuştur. Dahası, erbabının katkı maksadıyla geri dönüşlerinden istifade edilmiştir. Verilen derslerin kaset çözümlerinden eser kotarma yoluna tevessül edilmemiş, eser, verilen derslerden bağımsız olarak müstakil yazım yoluyla vücut bulmuştur. Esmâ-i hüsnâ derslerimizi bizzat veya kitle iletişim araçlarıyla izleyenler, izlediklerinden çok çok daha fazlasını bu eserde bulacaklardır.