Arif Tekin, "Kur'an'ın Tarihçesi ve Yazım Serüveni" isimli bu kitabında, Hicri üçüncü asrın ikinci yarısında yaşamış ve birçok kitap yazmış İbni Ebi Davud'un Kitabu'l Mesahif/Mushaflar kitabını referans alıp, İslami kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırarak; Hz. Muhammed zamanında Kur'an'ın kitap olarak var olup olmadığını inceliyor.
Yazar bu kitabında da, İslami kesimin referans eserlerini temel almış; çalışmasının III. Bölümünden itibaren farklı Mushafları ele alarak, halife Ebubekir, Hz. Ömer, halife Osman, Hz. Ayşe ve Ümmü Seleme'nin Kur'an çalışmalarını değerlendirerek okura sunuyor. Bu Mushaflara tek tek bakıldığında Kur'an ile ilgili birçok soru işaretleri göze çarpmaktadır.
Arif Tekin Kur'an'ın yazım serüvenini sorgulayan bu kitabını, "Her şeyden önce eğer Kur'an'ın arkasında iddia edildiği gibi kainatın yaratıcısı olsaydı, onun ayetleri bu kadar sağlıksız bir şekilde toplanıp kitap haline getirilmezdi. Halife Ömer'in Kur'an bir milyon 27 bin harften ibaretti açıklamasına karşılık bugün var olan Kur'an'daki harflerin sayısı 323 bin civarındadır ki, Ömer'in iddiasına göre Kur'an'ın dörtte üçü şu an yoktur" cümleleriyle bitirmektedir.
Dinin siyasetle iç içe olduğu, bilimsel görüşün ortadan kaldırıldığı ve din savaşlarının dünyayı kan gölü haline getirdiği bugünkü ortamda Arif Tekin'in dini sorgulayan bu çarpıcı kitabı mutlaka okunmalı.