"Yeni ekonomik çağ hakkında en iyi kitap." Larry Summers / Dünya Bankası Eski Baş Ekonomisti
Öyle bir çağın yamacında duruyoruz ki, bu yeni çağ dünyayı Sanayi Devrimi'ne denk ölçüde değiştirecek. Otomasyon, yapay zekâ ve robot bilimi hızla hayatımıza giriyor, becerilerimizi sınıyor, işimizi tehdit ediyor. Yaşadığımız değişimler artık kaçınılmaz olsa da kötümserliğe değil öngörüye ihtiyacımız var. Bu yeni dünyaya uyum sağlamada kullanabileceğimiz, hiçbir makinenin kopyalayamayacağı güçlü yönlerimizi hatırlamanın tam zamanı.
Dünyanın önde gelen küreselleşme uzmanlarından Richard Baldwin'e göre eşitsizliğin, işsizliğin ve popülizmin temelinde dünyada yaşanan radikal değişimler bulunuyor. Dijital teknoloji, siyaseti, ekonomiyi ve toplumsal dokuyu dönüştürürken, dil sınırlarını yıkıyor, işlerimizi elimizden alıyor, istihdamı yeniden şekillendiriyor. Otomasyonun ve küreselleşmenin aynı anda, büyük bir hızla ve adaletsizce yaşandığı bu dünyada nasıl hayatta kalabiliriz? Hangi işleri robotlara kaptıracağız? Böylesi bir tektonik kaymayı nasıl daha iyi yönetebilir, ülkeler olarak ne tür önlemler alabiliriz? Istırabı nasıl kazanca çevirebiliriz? Kendimizi ve çocuklarımızı yeni mesleklere, yeni bir geleceğe nasıl hazırlarız?
Küresel Robotlaşma, dijital teknolojinin itici gücüyle içine savrulduğumuz bu yeni dünyayı tüm yönleriyle bize anlatırken, bir yanda da tüm bu sorulara yanıt arıyor, karşılaşacağımız zorlukları aşmak için bize yol gösteriyor. İnsani özelliklerin, yaratıcılığın, duygudaşlığın ve özgür düşüncenin önemini vurgulayan kitap, daha yerel, daha insani bir dünyanın mümkün olduğunu anlatıyor.